fbpx

2019, mai “Mereannid”! (Tartu)

Tartu avatud koolituste hooaja viimase ühiskokkamise viime läbi Toiduakadeemia peakoka Aleksander Uguri rõõmsa meele ning valvsa pilgu all. Tänaseks teemaks on mereannid.

Esimeseks käiguks valminud austrid olid kindlasti õhtu naelaks. Paljude osalejate jaoks esmakordne austrite maitsmine, aga ka valmistamine, läheb suurepäraselt! Imekaunil ovaalsel taldrikul serveerime kolm erinevat austrit: naturaalne auster, auster Vietnami kastmes ning ahjus küpsetatud auster Kilpatricku kastmega. Aleksandri sõnul on viimane justkui „alustaja auster“, ehk siis hea ja ohutu valik neile, kes pole varem austreid proovinud. Enne austrite söömist, õpetab Aleksander: „Ärge neid päris sisse lahmige, nautige ja tunnetage seda, mida sööte!“

Teiseks käiguks valmib kalmaar, mille maitsestame sichuani pipraga. Maitseid annab juurde ka kodune küüslaugu aioli ning seda kõike tasakaalustab lihtne, kuid värviline ja värske porgandi – rohelise sibula – ürdi salat.

Tänaseks pearoaks saab lõhe, mida marineerime peedi-punasesõstra marinaadis. Peet annab kalale imeilusa roosaka värvuse, punane sõstar aga maitsenüansi. Kõrvale lisame õhitud kinoa, blanšeeritud brokkoli ning ahjus küpseatud tomatid. Kaunistame basiiliku-sidruni õliga ning serveerime imeilusatele taldrikutele.

Magustoiduks valmib üllatusi täis rabarberisuflee. Ka seda pole paljud osalejad ise varasemalt teha proovinud. Aleksander räägib, et suflee tegemisel on palju spetsiifilisi asju, mida peab teadma ja mida me üheskoos täna ka praktiseerime. Rabarberisufleed serveerime meekärje ning värskete marjadega. Imehea lõpp tänasele päevale ja hooajale.

Tänase õhtu jooksul saavad kõige tublimad kokkajad kingituseks Toiduakadeemia raamatu ja medali, millel kirjas „Aasta kokkaja 2019“. Aleksander saadetakse koju suure aplausi ning tänuga. Seljataga meeldejääv hooaeg täis naeru ja imelisi maitseid.

Tekst ja pildid: Kristin Hansen 

Ole kursis Toiduakadeemia
pakkumistega.

Telli värsked uudised e-posti

Toiduakadeemia OÜ

TALLINNAS

  • Lootsi 8, III korrus, 10151 Tallinn

TARTUS

  • Kastani 42, I korpus III korrus, 50410